Better late than never...

Det har gått lång tid sedan sist. För lång tid? Knappast. Man kan inte vara för mycket borta från en dator egentligen, för hur smarta de än är så blir det för det mesta bara trubbel och otyg med dem. Jag har min egen dator för att upprätthålla vissa delar av mitt sociala liv, för att kunna sköta mitt arbete (vilket jag tekniskt sett kan utan dator) men också för att kunna ägna mig åt sådant jag tycker om. Skriva. Silversmidet, när det gäller att skaffa sig info eller en bra källa för vissa råmaterial. Övrig info, sådant som rör alla andra märkliga intressen jag har; jag skulle tro att rätt få begriper anledningen till att jag intresserar mig för hur ett japanskt vapen skiljer sig från ett falskt. =)

Men för att inte springa iväg... Att det har dröjt så länge till det här inlägget beror på några få saker. Till att börja med ägnade jag tre veckor åt att måla och fixa i min lägenhet. Först skulle det tvättas i flera av rummen så att jag kunde måla, för vardagsrummet var knallgult, sovrummet blått och köket i en underbart tråkig brun nyans. Numer är det midsommarvitt i vardagsrummet, antikvitt i sovrummet och neutralt gråvit i köket, för att matcha kaklet vid diskbänken. ;)
Hallen är dock fortfarande märkligt målad i tre olika bruna färger, varav en är misstänkt lila-aktig, en är bara fruktansvärt BRUN och den tredje är samma som köket var från början.
Det är sådant som tagit tid, för när det ska göras samtidigt som jag jobbar heltid blev det bara det som fick plats på dagarna. Och så träningen förstås, även om den fick stryka på foten lite också. Det var emellertid det bästa som gick att göra, för nu ser det så prydligt ut. Hallen tänker jag måla om någon helg framöver för den är så liten att det kanske tar två dagar att fixa väggarna. Shiitake-vitt ska det bli. Vitt vitt vitt, men ändå olika vitt. =)
Att all tid gått till målande och jobb är halva skälet till min långa frånvaro. Det andra skälet är att moderkortet gick sönder och jag fick lämna in datorn för reparation. Som tur var gick det på garantin och jag betalde inte ett öre för att få den fixad! =)

Det jag ska göra nu är att få igång alla trevliga funktioner som kan ha sprungit och gömt sig i systemets små hörn, och sedan komma igång med skrivandet igen. Att inte kunna skriva har nog i det långa loppet stört mig mer än att inte kunna titta till internet. Skrivabstinens... Jag tror jag skrev något om det i ett inlägg för några månader sedan. Men som sagt, skriva. Nu har jag chansen att skriva alla idéerna jag har för min bok, för det är verkligen många. Dessutom tror jag på dem. I början ska första striden bort, avstånd ska tas ut lite mer, det ska in ytterligare en dag i staden Sajarstrand, ett namn ska bytas och personen i fråga ska inte med på resan. =) Mycket att göra, men det kommer bli kul!

Nåja, nu ska jag se lite TV tänkte. "Hajen 4" kvalificerar sig inte ens som B-rulle, men jag har inte sett den och Batmans betjänt "Alfred" är ju med. ;) Eller ja, Michael Caine, som spelar Alfred i senaste Batman-filmerna. Han är inte dum som skådis. Fast effekterna är typ sämre än i första filmen, så jag får väl såga den totalt i nästa inlägg. Til then... Cheerio!

RSS 2.0