Den tiden på natten

Det här är stunden på natten när man sitter, inte riktigt redo att gå till sängs, men egentligen utan syssla vid datorn eller över huvud taget. Jag lyssnar på oerhört skön musik just nu, låtar från första Underworld-filmen via Spotify; "Eternity and a day" samt "Keep watch over the night".
Det var länge sedan jag bara satt så här vid datorn, länge sedan jag uttryckte något på min blogg... jag vet inte riktigt varför. Skrivandet går rätt bra nu faktiskt. Jag har ett projekt som heter "Left 4 Dead in Stockholm" och inspireras av spelet "Left 4 Dead 2", vilket utspelar sig i USA medan jag valt att förlägga det till hemmaplan. Det är rätt spännande att skriva på egen hand med lite stämningsmusik och utan att riktigt veta vad som ska hända, hur formuleringen ska bli!

Länge sedan som sagt... Jag vet inte säkert vad jag ska säga, bortsett från att musiken jag lyssnar på är väldigt fin.

Skolan är inte särskilt attraktiv för stunden tyvärr. Det är mycket weird teori och många torra idéer. "erfarenhetspedagogiskt demokratiämne"... "socio-konstruktivism"... Mycket snack och lite verkstad kan man nog säga. Jag börjar fundera på om det är det här jag vill göra i fem år till, även om jag vet att det kommer att bli annorlunda när praktiken är gjord, när vi får börja läsa svenskämnen som hör till det vi ska undervisa och annat bra. Det är den biten jag vill åt. Kanske går det att få på andra sätt, kanske inte.

På ett sätt är den här känslan av "mittemellan" väldigt bekant och behaglig. Jag minns stunder under sommarloven som varit när man satt uppe mitt i natten och skrev en dikt eller två, kanske ett längre stycke novell, bara för att man blir så där märkligt inspirerad av att vara vaken lite, lite för länge.
Det är den känslan jag får nu. Eller en del av den, jag är inte helt säker på att den person jag var då är samma person som jag är nu. Hehe.... ska vi bli existensiella så här på nattkvisten? ;) Vore ju festligt!

Andra tankar som springer runt i mitt huvud är funderingar på utlandstjänst. Igen. Jag ska titta på vad som finns och se om det är en bra idé att söka, men givetvis ska jag också diskutera det med flickvännen. Det vore inte rättvist att göra något annat.
Keep watch over the night. Så utomordentligt passande.
Fast det kanske är en fråga om att jag vill bryta monotonin igen, precis som jag gjorde när skolan började och det var något nytt mot tågen. DET är något jag inte ångrar i alla fall. Att ta tjänstledigt för att studera är rätt beslut om så bara för att jag kommer bort från tågen! Aldrig mer vill jag köra tåg men jag kommer göra det i sommar om jag inte får något annat sommarjobb.
För att slippa har jag skickan in en ansökan till systembolagets sommarkampanj och hoppas på att få napp där. Helst av allt vill jag få napp lite tidigare och hitta en butik där jag kan jobba deltid redan nu och finansiera studierna!

Jag har mycket att tänka på känns det som, men frågan är om jag har det. Vill, vill inte... Jag kanske bara måste sova och så känns det bra. Kanske är jag en aning besviken på att jag inte känner mig så peppad på skolan som jag trodde att jag skulle vara. Förmodligen är det sådant som händer då och då, för vem är bättre att bli besviken på än sig själv? :)

Nej, det är nog dags att sova ändå. Ska ut och fiska imorgon. Det ska bli jävligt fucking nice faktiskt. Bara ut i kylan och inte fokusera på mycket annat!

RSS 2.0