Jag vill, jag vill, jag vill...

Ja, det finns många saker man vill göra. Eller ha... Jag vill göra film har jag kommit fram till. Det har jag själv konstaterat många gånger, att skrivandet kan tas in i den världen också om man bara har manus eller idé till själva filmandet. En oerhörd fördel med att göra film är att man får så många fler saker att arbeta med; man lägger till musik och tar bort alla övriga ljud, tar bort allting förutom andetag eller ljudet av regn som träffar en svart asfaltsparkering. Kort sagt tror jag att jag saknar dimensioner för stunden...

Kanske är det en tanke sprungen ur desperationen som kommer när jag inte får fart på mitt eget skrivande. Det liksom glimtar till ibland, som nu när jag började tänka på regn som träffar asfalt. En svartvit bild av en ensam gatlykta i regnet. Kameran zoomar in, närmare och närmare, för att slutligen visa en liten del av marken där den skrovliga, blöta ytan träffas av regndroppar i slow motion. Hm...
Till syvende och sist tror jag att allt det här skapandet kommer sig av en längtan att göra något "mer" än bara leva livet som man har. Missförstå mig inte nu, det är inte fel på livet jag har och om jag så tyckte skulle jag bara ha mig själv att skylla för det. Ska mitt liv förändras är det jag som måste göra det, konstigare blir det inte.
Det är nog därför vi fascineras så av film och böcker. Huvudpersonerna där får saker och ting gjorda, så må det vara actionhjältar eller enkla biroller vars enda uppgift är att leverera EN replik på ETT ställe. Ändå är det nog hjälterollerna som inspirerar oss mest, som får oss att sitta vid TVn för att sluka varje bildruta med ögonen. Det bör kanske påpekas att det inte enbart är actionhjältar jag tänker på. Nej, ta den lille Poirot som löser mordfall ingen annan kan förstå i jämförelse med Bruce Willis roll i Die Hard-filmerna... De är i och för sig inte bra film, men det duger att jämföra med.
Poängen är fortfarande att vi vill se sådant som inte har med verkligheten att göra. Man vill uppleva något utöver det som händer i vardagen.

Fast... nu känns det som att jag tappade tråden lite. Att göra en film är förmodligen ett nyhetens behag, men frågan är hur det skulle bli sedan? Undrar just om jag inte skulle kunna känna samma sak för det som för att skriva.
Äh, nu det blev det helt fel. Det som behöver sägas står i något inlägg längre ned här, det där om vad jag ska skriva eller fundera på... Märkligt.

En sak slog mig just; den här bloggen blir något slags textbaserat tänkande. Det är konstigt, men så fort man ser vissa saker i text så blir de genast helt annorlunda. Jag har nog jobbat lite för mycket och överdoserat tänkandet på sistone. Får sluta tänka och agera mera. Agera mera. Dagens visdomsord.

Uppkoppling - något att fastna på

Ja, det här börjar ju bli smått irriterande. Vissa dagar fungerar internet helt ok, även om det kanske inte är snabbast i stan. Andra dagar fungerar kanske EN hemsida av alla dem jag vill besöka. Det är rätt märkligt, för man kan ju tycka att om en fungerar så borde andra göra det. För att citera Will Smith i Independence Day: "But noo...." Ett annat problem är MSN som inte heller riktigt fungerar som det ska. Jag blir ju rätt förbannad när den av någon anledning börjar hojta om att min IP är felaktig så att det inte går att logga in. Tack för den upplysningen. ^^
Så till saken, jag ska byta leverantör. Telia kanske skulle skrota sitt mobila bredband rakt av för det tycks inte fungera alls som utlovat. Om jag har en mast en knapp km bort från mitt hus tycker jag att det borde gå fortare än 0,5 Mbit/s om det sägs vara "upp till 7,2 Mbit/s". Ofta blir det t o m lägre än så, kanske runt 0,3-0,4. Det är inte acceptabelt och således ska skiten reklameras någon dag framöver. Måste bara få tid till det.
Nackdelen är att ComHem inte riktigt heller har vad jag letar efter. Jag skulle vilja ha några Mbit att leka med på en stabil lina. Men antingen kan jag få 0,5-1 för 99 kr/månaden eller så blir det 7-10 Mbit för 299 kr/mån. Hallå, mellanting? Hur som helst tror jag ändå att jag tar det där Medium-paketet och får en fast uppkoppling. Det är ju ändå inte tänkt att jag ska ha datorn på köksbordet (som jag har nu för mottagningens skull) så en sladd längs med vardagsrumsväggen är inget hinder.
De där extra slantarna löser sig faktiskt också. Tack vare ett fint erbjudande på gymkort från jobbet så kan jag lägga de sparade pengarna på nätet och ändå hålla mig kring samma totala summa. =)

Last but not least, vi avslutar med ett citat från Incubus låt 'Quicksand':
"Some people fall in love and touch the sky. Some people fall in love and find quicksand. I hover somewhere in between... Can't make up my mind."
Ta det inte för allvarligt bara, jag tycker bara det är en smula sant i rätt många fall. =)

Förmiddag innan jobbet..

Nu sitter jag där igen. Oförmögen att skriva det jag tänkte skriva. Men det gör inte så mycket faktiskt. Det är ändå för lite tid för att jag ska få något vettigt gjort... Ska till jobbet om en och en halv timme så det är inte riktigt lönt att grunna för mycket på det.
Men igår kväll kom jag på en bra sak när det gäller vissa detaljer i min bok. Sakta men säkert börjar jag få grepp om tankarna och inse att jag vill ha det si eller så. Det är mycket som ska ändras...
En annan sak jag tänkt på är min enda ordentligt avslutade text. Det är 54 sidor science-fiction om jag inte minns helt fel på sidantalet och det hela startade egentligen som ett sommarprojekt för många år sedan. Texten fick därefter bara ligga och vila i ett par år innan jag postade den på ett forum och då ramlade det in förfrågningar om en fortsättning. Det tog sin tid att få till en bra avslutning, men till sist lade jag nog till 25 sidor och kom då fram till ett prydligt slut och en mängd trevliga kommentarer. =) Att jag nämner något så internt här är helt enkelt för att jag funderar på att lägga ut den texten här, några sidor i veckan för att se hur många som kan tänkas läsa den. Man skulle kunna kalla det experiment faktiskt. =)
Fast det blir himla knepigt att sitta och klippa/klistra med det där. Jag ska nog göra så att jag laddar upp texten till någon sida där man kan hämta hem den och sedan får folk ladda hem den om de vill. =)

http://www.2shared.com/file/3900857/d00f442c/Ett_ddens_nste.html

Se där ja, det gick ju nästan smärtfritt. Tog tre försök att hitta en normal sida för att ladda upp texten och sedan få en normal länk. Internet är verkligen för krångligt för sitt eget bästa ibland... Men men, mycket nöje!
Just det, för att läsa texten, klicka på länken så kommer ni till en sida med lite reklam på och så... Scrolla ned så långt det går och sedan finns det ett ställe som heter "Save file to your PC: Click Here". Tryck sedan på länken där och filen kommer att hämtas till din dator i Word-format!

Och ja, fröken, den här gången är det faktiskt för att folk ska läsa. =P

Utomordentliga dagar, de finns...

Det har som rubriken säger varit en ovanligt bra dag. Förmiddagen förflöt snabbt på stan; började med att hälsa på en kompis på hennes skola för att se vad hon pysslar med förutom att köra tåg. Klart är att jag aldrig lär bli en vävare... =P Sedan följde en vandring runt i stan med nämnda kompis och ett märkligt brev som jag fick bära en bit. Men det hittade rätt och slutade sina dagar i en postlåda...
Vi var också inne i silveraffären på söder för att fundera lite över fotlänkar. Eller ja, jag funderade väl mest på vad jag behövde, hon funderade väl på lite allt möjligt. =) Jag ska tillbaka på fredag och inhandla lite saker jag behöver; hammare, ett ministäd med rundjärn för att kunna slå till en ring, silverlord, flussmedel, syra, m.m. Nu ska jag komma igång med det där silvret, annars lär jag ju aldrig komma vidare med det!

Vi skiljdes åt framåt eftermiddagen och jag hade av någon outgrundlig anledning bestämt mig för att jobba extra idag? Konstig tanke, för visst är det bra med extrapengar, men när jag redan är så trött på att köra tåg, varför gör jag det mer då? Det var hur som helst ett lätt pass på sex timmar. Kanske kan jag finansiera mina dyra inköp med att jobba lite så där då och då. =)

Hemma till tjugo över tio kanske efter en hel dag hemifrån. Imorgon måste jag upp igen för att åka till optikern... Tänkte att det bara var att beställa nya linser, men icke. Jag har inga problem eller förändringar i synen sedan förra undersökningen, men jag antar att optiker gör lite som de vill. Och tandläkare, de gör absolut som de vill, oavsett om man säger "blått" eller "rött". =P

God afton!

RSS 2.0